Directeur Ralph Henssen vertrekt bij bibliotheek Kerkrade en omstreken

Directeur Ralph Henssen in de nieuwe locatie van de bieb in cultuurcentrum HuB in Kerkrade. © Anneke Hoek

Ralph Henssen vertrekt na twee jaar als directeur bij de stichting Bibliotheek Kerkrade e.o..

Ruben Van Erp

Hij wordt vanaf juli voorzitter van het college van bestuur van stichting Wijzers in Onderwijs in Echt, waar elf basisscholen in de gemeenten Echt-Susteren en Maasgouw onderdeel van uitmaken.

Terugkeer

Henssen is komende zomer pas twee jaar directeur van de bibliotheek, waar naast die van Kerkrade ook de biebs van Voerendaal en Simpelveld onder vallen. In juni 2017 volgde hij daar Gabby Vijgen op. Voor die tijd was hij onder andere directeur van het Bernardinuscollege in Heerlen. Nu keert nu dus terug naar het onderwijs. „Het is een moeilijke beslissing, want ik werk hier nog altijd met veel plezier. Maar een groot deel van mijn hart klopt ook nog altijd voor het onderwijs. Ik werd getipt over deze vacature en na een sollicitatie ben ik het uiteindelijke geworden.”

Vacature

Onder leiding van Henssen verhuisde de Kerkraadse bibliotheek van de oude vestiging aan de Einderstraat naar het nieuwe cultuurcentrum HuB. De bieb heeft in de zoektocht naar een opvolger inmiddels een vacature uitgezet.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal