Henk Hellegers ontvangt onderscheiding ’t Gaolde Paerd

Print
Henk Hellegers ontvangt onderscheiding ’t Gaolde Paerd

Henk Hellegers krijgt carnavalsdinsdag de onderscheiding ’t Gaolde Paerd overhandigd. Afbeelding: CV ’t Dartele Veulen

Veulen -

De hoogste dorpsonderscheiding van carnavalsvereniging ’t Dartele Veulen uit Veulen is dit jaar toegekend aan Henk Hellegers. Hij krijgt ’t Gaolde Paerd carnavalsdinsdag om 20.11 uur officieel overhandigd door Vorst Twan in de Pérdstal.

Ondanks een druk gezinsleven en baan in het managementteam van de Houbensteyn Groep in Ysselsteyn, weet Henk toch altijd tijd vrij te maken als vrijwilliger voor het verenigingsleven. Onder andere in Veulen waar hij sinds 2002 met zijn vrouw Ria en hun drie zoons woont. Zo organiseerde de KPJ Ysselsteyn, waar hij lid van was, van 1977 tot 1989 een dorpszeskamp. Door zijn latere schoonvader Jeu Sonnemans werd Henk gevraagd als scheidsrechter bij de zeskamp in Veulen. Vanaf 2003 is hij ook medeorganisator van het dorpsfeest in zijn huidige woonplaats. Hij maakte deel uit van de organisatie van de ‘Jan LitjensFly-inn’, was actief bij de klusgroep van de basisschool, jurylid bij de boomstamzaagwedstrijden, medeoprichter van de JAV en lid van de werkgroep die internet naar Veulen haalde. Daarnaast was hij nog leider van het schoolvolleybal en de voetbalclub in Leunen. Van 2004 tot 2013 was hij lid van de Dorpsraad Veulen. Namens deze raad nam Henk deel aan het dorpsradenoverleg; in de periode 2007 tot 2013 als voorzitter. Begin 2016 trad hij toe tot het bestuur van gemeenschapshuis De Hoefslag. Vanuit die functie neemt hij nog steeds deel aan de vergaderingen van het gemeenschapshuizenoverleg Venray.

Samen

Het Gaolde Paerd krijg je echter niet alleen, maar juist samen. Ook zijn vrouw Ria was actief betrokken bij het Veulense verenigingsleven. Ze was lid van de werkgroep gezinsviering, bestuurslid van VSS (waarvan vijf jaar als voorzitster), betrokken bij diverse werkgroepen van de basisschool (onder andere het maken van de schoolkrant) en jaarlijkse bloemschikavonden bij VSS. Ook was ze actief betrokken bij de organisatie van het kerstspel in Veulen en momenteel maakt ze deel uit van de organisatie rond de herdenking van 75 jaar bevrijding Veulen. In 2010 ging het paar ’t Dartele Veulen voor als Prins Henk II en prinses Ria. Bijzonder was dat een van hun zoons de jeugd in datzelfde jaar in het dorp voorging als Jeugdprins Rens I.