Hoe een zeer foute openingszin toch nog tot een huwelijk leidde

Print
Hoe een zeer foute openingszin toch nog tot een huwelijk leidde

Patrick en Pamela leerden elkaar kennen tijdens de vastelaovend in Zitterd. Afbeelding: Peter Schols

Munstergeleen -

Pamela Brands liep vier jaar geleden als Wijnkoningin mee met fanfare Juliana Munstergeleen in de Grote Optocht van Sittard. Patrick Ubachs stond, verkleed als Rus, te kijken. In het feestgedruis op de Markt ontmoetten ze elkaar een paar uur later voor het eerst.

Patrick: “Ik was samen met een vriend op pad en die stelde voor om na afloop van de optocht zijn ouders te zoeken. Dat deden we en ik noemde mezelf, vanwege mijn Russische outfit, als Vladimir. Mijn toekomstige schoonouders keken wel een beetje raar bij deze introductie, maar lieten het verder voor wat het was. Ik zag dat hij een zusje had en ook aan haar werd ik voorgesteld”. Pamela: “Dat was ik. Ik vroeg aan mijn broer wie die jongen was die hij bij zich had. Hij zei: ‘Dat is Patrick en hij is vrijgezel’. Meer wist hij ook niet, want ze hadden elkaar pas een week eerder tijdens de Kènjeroptoch leren kennen. Daar mocht ik het meedoen.”

Tegensputteren

Nog voordat Pamela en Patrick verder met elkaar konden praten werd ze door haar vriendengroep meegenomen. “Ik sputterde nog wel wat tegen, maar ze zeiden: ‘Je hebt al zes jaar geen vriend, dus vandaag zal het er ook wel niet van komen’, en trokken me mee.”

“Weg was ze. Later, het was al avond, liep ik café Ich en Dich binnen. Ik had inmiddels de nodige glazen bier op en werd aangesproken door een mooie dame, die aangaf mij te kennen. Het duurde even voordat ik in de gaten had dat het Pamela was die ik ‘s middags op de Markt had leren kennen.”

Cola en water

Pamela bestelde voor Patrick een cola en een glas water en ze raakten in gesprek. “Bij het naar huis gaan vroeg ik zijn telefoon, zodat ik mijn nummer erin kon zetten. De hele tijd stond mijn vriendengroep er overigens omheen, zich ermee te bemoeien. Ik was de jongste van het gezelschap en het was dus bijzonder interessant allemaal. Als afscheid zong hij nog een liedje voor me.” “Dat was een ultieme poging van mij om haar mee naar huis te krijgen. Geisse mit mich mit vannach, want ich höb zuuver opgelag, naar het liedje van De Kloomp. Fouter kon eigenlijk niet en ik werd dan ook braaf door haar afgewezen.”

Teleurgesteld

Die nacht werd er over en weer veel geappt en ze besloten elkaar de volgende dag in Munstergeleen te treffen waar Pamela als Wijnkoning in de optocht meeliep. “Nog steeds append deed ik het voorkomen of ik toch naar Sittard was gegaan en stond ondertussen vol spanning langs de kant te wachten tot ze voorbij kwam. Wow, wat zag ze er stralend uit en wat vervelend dat ze me niet eens zag staan met mijn glitterjasje aan. Een beetje teleurgesteld liep ik terug het café in. Daar was ik nu helemaal voor naar hij rijk van de Haverbüle gegaan”, vertelt Patrick.

Blijven

“Ik geloofde dat hij daadwerkelijk in Sittard was, dus heb verder ook niet gezocht. Ik ging naar huis om me om te kleden en een carnavalspekske aan te doen. Daarna trok ik naar mijn vrienden in het Gemeenschapshuis. Daar kwam ik mijn broer tegen die vroeg; ‘Heb je hem niet gezien? Hij stond voor ‘t Centrum.’ Patrick appte me dat hij terug naar Sittard ging en ik stuurde hem snel een bericht terug dat hij moest blijven en ben zijn kant opgelopen. Het was lang gezellig en ‘s avonds is hij, onder licht protest van mijn vader, bij ons blijven slapen. Ook omdat hij genoeg gedronken had en te voet naar huis wilde gaan.”

Pamela en Patrick zijn inmiddels vier jaar verder, gelukkig getrouwd, wonen in Munstergeleen en hebben een dochter Fenna. “Het eerste moment dat ik hem zag, voelde meteen vertrouwd. Daarom is het denk ik allemaal zo snel kunnen gaan. Als ik terugkijk hebben we eigenlijk in drie jaar tijd alles gedaan, waar je in een relatie normaal gesproken wat langer voor zou uittrekken”, besluit Pamela.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen