Carnavalsliefdes: Mart & Conny op 28 februari 1992 in Kelpen-Oler

Print
Carnavalsliefdes: Mart & Conny op 28 februari 1992 in Kelpen-Oler

Bij Conny en Mart fladderen de vlinders nog altijd vrolijk rond. Afbeelding: Mart van Heur

Baexem -

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, liefde op het eerste gezicht bestaat echt! Voor mensen die meemaken is het, zoals ze zelf zeggen, net alsof ze die persoon al jaren kennen. Alsof ze perfect bij elkaar passen en voor elkaar bestemd zijn. Zo ging het ook met Mart en Conny van Heur-Nouws uit Kelpen-Oler die nu in Baexem wonen. Bij hen sloeg de vonk op Carnavalszaterdag 1992 in alle hevigheid over. Liefde op het eerste gezicht!

Mart van Heur: „Ik weet het nog precies. Het was zaterdag 28 februari 1992. Dat werd de dag dat ik mijn grote liefde leerde kennen. Conny en ik ontmoetten elkaar in Gemeenschapshuis Het Trefcentrum in Kelpen-Oler. Ik was daar naar toe gegaan met een stel vrienden om Carnaval te vieren en Conny die er vlakbij woonde, was alleen gekomen. En daar stonden we dan, Conny sprak mij ergens over aan, we keken elkaar in de ogen, een vonk sprong over en de vlinders in de buik begonnen gelijk te dansen. Het was direct ‘dikke mik’ tussen ons.

Lees hier meer bijzondere verhalen over carnavalsliefdes

Leeftijdsverschil

We kenden elkaar voorheen niet, ondanks dat we in hetzelfde dorp opgegroeid waren. Waarschijnlijk kwam dat door het behoorlijke leeftijdsverschil. Ik was destijds 38 jaar oud en Conny was 27. Blijkbaar zag ik er nog goed uit voor mijn leeftijd! We hadden allebei een relatie achter de rug en we wilden met de carnaval weer eens ouderwets op stap. En ik mag wel zeggen dat dat ook gelukt is. We waren allebei niet op zoek naar een nieuwe partner maar je ziet dat het leven niet voorspelbaar is. Eigenlijk zag ik er niet uit die avond. Ik droeg een roze overall die ik voor de gelegenheid van mijn zwager geleend had. Het carnavalspakje van Conny was ook niet zo bijzonder. Ik weet nog heel goed dat zij een veel te grote witte tuinbroek droeg met blauwe strepen. Met onze carnavalsoutfit hadden we in ieder geval zeker geen eerste prijs behaald, maar gelukkig werd je daar in 1992 ook niet op beoordeeld.

‘Eerste carnaval ongeschonden doorgekomen’

Onze eerste carnaval samen zijn we ongeschonden doorgekomen. We bleven elkaar ontmoeten en gingen daarna al redelijk snel gezamenlijke toekomstplannen bespreken. Mijn moeder dacht dat wij elkaar al heel lang kenden! We lieten er dus geen gras over groeien en op 1 augustus 1992, 5 maanden na onze eerste ontmoeting zijn we gaan samen wonen. In 1998 zijn we getrouwd. We zijn nog altijd gelukkig samen en wonen nog steeds in hetzelfde huis. Ja en zo rond Carnaval gaan onze gedachten nog wel eens terug naar 1992 toen het allemaal begon. Carnavalszondag zijn we ieder jaar in Kelpen-Oler present. We vieren niet meer zo uitbundig Carnaval als vroeger maar nadat we de optocht in Kelpen bekeken hebben, plakken we er meestal nog wel een paar gezellige uurtjes aan vast bij Grandcafé Bie de Tied dat geëxploiteerd wordt door het petekind van Conny. Tja, en terugkomend op die vlinders, die fladderen nog altijd vrolijk rond.”