Maan en Kraantje Pappie op vrijheidsfestivals

Print
Maan en Kraantje Pappie op vrijheidsfestivals

Zangeres Maan op Pinkpop afgelopen jaar. Afbeelding: Harry Heuts

/ Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Rapper Kraantje Pappie, dj Sam Feldt en zangeres Maan zijn door het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid 2019. Op Bevrijdingsdag zullen deze artiesten per defensiehelikopter reizen naar bevrijdingsfestivals in het land om daar op te treden.

Op 5 mei worden veertien van dat soort festivals gehouden. Het Limburgse festival vindt plaats in de binnenstad van Roermond.

Lees ook: Roermond heeft goede hoop op behoud Bevrijdingsfestival

De Ambassadeurs werden bekendgemaakt op NPO 3FM tijdens de ochtendshow van Frank van der Lende, die zelf in 2017 ambassadeur was. Zanger Hessel was in 1991 de eerste Ambassadeur. De afgelopen jaren vervulden onder meer Ronnie Flex, Fedde Le Grand, De Jeugd van Tegenwoordig, De Staat, Kovacs en Nielson die rol.

De bevrijdingsfestivals vormen samen het grootste eendaagse gratis culturele evenement in Nederland. Vorig jaar kwamen daar ruim een miljoen bezoekers op af.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen