Lezing over ‘TOF’: een nieuwe kankertherapie

Print
Lezing over ‘TOF’: een nieuwe kankertherapie

Professor Peters vertelt over precisiegeneeskunde. Afbeelding: Torna | Cultura

Thorn -

Nanobioloog en universiteitshoogleraar Peter Peters (Universiteit Maastricht) is zondag 17 maart te gast in het Torna | Cultura – Café in zaal-restaurant ‘Aod Thoear’ in Thorn om te vertellen over ‘TOF’ oftewel The Organoid Factory, een start-up in Maastricht die straks massaal minuscule orgaantjes (ofwel organoiden) gaat maken van gezonde en kwaadaardige cellen. Doel is de allerbeste medicijncocktail te vinden voor kankerpatiënten. Aanvang 14.30 uur, entree 5 euro.

Professor Peters (Hunsel) en collega’s bestuderen een volstrekt nieuwe aanpak, een wereldprimeur, die geleid heeft tot de oprichting van The Organoid Factory (TOF). Volgens Peters moet er drastisch iets veranderen, immers bij uitzaaiingen is de kans om minstens vijf jaar te overleven gewoonweg te klein. De nieuwe aanpak berust op precisiegeneeskunde, toegespitst op de individuele patiënt. De methode, beproefd op honderden mensen, is effectief gebleken. Ofschoon de praktijk met nieuw kankertherapieën weerbarstig is, is professor Peters ervan overtuigd, dat hij de goede kant opgaat. Hij ondersteunt zijn verhaal met beelden en na afloop van zijn inleiding is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Overige gasten in het cultureel-literair Café van Torna | Cultura op 17 maart zijn de Limburgse cabaretier Raymond Clement en Chris Vansen en haar band. Meer info vind je hier.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen