Dierbaar

Bruce de labradoodle bezorgt ook op zondag de krant

Bruce de labradoodle bezorgt ook op zondag de krant

Bruce is dol op autoritten, liefst van twee uur of langer. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek Dierbaar stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Bruce, de labradoodle.

Het is iedere morgen het vaste ritueel in huize Reinders-Dolders in Maastricht. Bruce, de zesjarige labradoodle, haalt dan de krant uit de brievenbus en levert die keurig af aan baasje Loe (62). „Ook op zondag, dan leg ik de zaterdageditie weer even terug op de mat. Anders is Bruce in verwarring. Want hij wil ook op zondag uiteraard zijn beloning, een koekje, niet mislopen”, zegt Josiene (61).

Bruce de labradoodle bezorgt ook op zondag de krant
Foto: Harry Heuts

Het echtpaar koos voor Bruce omdat Josiene allergisch is. De labradoodle verhaart nauwelijks en is zo voor haar de ideale hond. „Daarbij is het ook echt een schat van een beest. Een echte mensenhond. Waar wij zijn, daar is Bruce.” Eigenlijk mocht hij niet op de stoelen of de bank liggen, maar dat verbod werd snel opgeheven. „Hij doet namelijk niets liever dan tussen ons inzitten op de bank.”

De slaapkamer is wel nog taboe. „Bruce heeft zijn eigen bench om in te slapen. En dat is ’s nachts ook echt zijn plekje.” En overdag zit hij het liefst in zijn lievelingsstoel en kijkt naar buiten. O ja, Bruce is ook gek op reizen. „Autoritten van twee uur of langer, daar doe je hem een geweldig groot plezier mee.”

INFO

>> Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar L-magazine@delimburger.nl

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje