Op zoek naar de bever in Koningssteen

Print
Op zoek naar de bever in Koningssteen

Beversporen in natuurgebied Koningssteen. Afbeelding: Natuurmonumenten

Thorn -

Met een gebiedswandeling van Natuurmonumenten kunnen deelnemers kennis maken met de timmerman onder de dieren: de bever. Op zondag 10 maart verzorgt Natuurmonumenten van 14.00 uur tot 16.00 uur een tocht naar de wereld van de bevers en de sporen die ze achterlaten in het natuurgebied Koningssteen bij Thorn. Verzamelpunt is de toegangspoort aan het eind van de grote parkeerplaats Koningssteen aan de Grote Hegge. Deelname kost vijf euro voor leden van Natuurmonumenten en acht euro voor niet-leden. Kinderen kunnen gratis mee. Hier kun je je aanmelden.

MaasVerkenner Leo Koster neemt deelnemers mee in deze speurtocht naar beversporen, zoals afgeknaagde bomen en een beverburcht. De bever is een bijzonder dier en is terug van weggeweest in Limburg. De Maasvallei met zijn ruige natuur in de oevergebieden is één van de plaatsen waar de bever zich prima thuis voelt. En dat maakt in Limburg menige reactie los. Is het dier een last of een lust? Voor Natuurmonumenten is de aanwezigheid van de bever een belangrijke aanwijzing dat het goed gaat met de natuur in de Maasvallei.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen