Tien woningen op ‘Parrenhof’ Thorn

Print
Tien woningen op ‘Parrenhof’ Thorn

Plantekening Parrenhof. Afbeelding: LPM Development

Thorn -

Er komen tien woningen op het voormalige terrein van Houthandel Parren in Thorn. Het terrein in de dorpskern ligt al jaren braak.

Het terrein aan de Wilhelminalaan ligt braak sinds het vertrek van de houthandel enkele jaren geleden. De voormalige gemeente Thorn zag de houthandel eind jaren negentig het liefst uit de dorpskern vertrekken vanwege de verkeersoverlast die de vestiging van het bedrijf op die locatie met zich meebracht. Parren, sinds 1903 gevestigd in het ‘witte stadje’, wilde zelf graag uitbreiden maar dat was ter plekke niet mogelijk. Een verplaatsing naar het bedrijventerrein in Ittervoort liet echter jaren op zich wachten en werd meerdere malen uitgesteld.

Parrenhof

Het plan, dat de titel ‘Parrenhof’ heeft meegekregen, gaat uit van vijf levensloopbestendige woningen en vijf bouwkavels voor vrijstaande woningen. Het hofje wordt ontsloten door een weg, uitkomend op de Wilhelminalaan. Volgens de gemeente is er in Thorn behoefte aan grondgebonden levensloopbestendige koopwoningen. Ook de vijf vrije bouwkavels in het duurdere segment zijn nagenoeg de enige bouwkavels van dit type in de kern Thorn, waarop particulieren een woning kunnen realiseren, stelt de gemeente.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje