Blauw Sjuut op bezoek in Voerendaal

Carnaval wordt in deze contreien aangekondigd door Gilde Blauw Sjuut. Tot en met vrijdag is er een druk programma voor de bemanning uitgestippeld. Van Aken tot Maastricht en ver daarbuiten. Volgens traditie wordt ook afgemeerd bij het gemeentehuis van Voerendaal.
Print

Moelemeëker Hub Leenen sprak het gemeentebestuur deze dinsdag, 26 februari, toe. Hij overhandigde namens de bemanning een klok aan burgemeester Wil Houben, zodat die in de toekomst altijd de juiste tijd bij de hand heeft. Uiteraard werden ook kwinkslagen van Voerendaalse bestuurders geadresseerd aan de Sjuut-bemanning uit Heerlen.

(Foto’s Peter Trompetter)

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen