Deze Limburgers hebben hun liefde ontmoet tijdens vastelaovend

Print
Deze Limburgers hebben hun liefde ontmoet tijdens vastelaovend

Afbeelding: Annemiek Mommers

Ongelooflijk veel mensen in Limburg hebben hun grote of eerste liefde ontmoet tijdens vastelaovend. Dat blijkt uit de honderden reacties die wij ontvingen na onze oproep op Facebook. Om alvast ‘warm’ te draaien, vindt u hieronder een bloemlezing.

Lees hier alle mooie verhalen over carnavalsliefdes.

John Niessen (64) uit Venlo ontmoette zijn maedje Janny (64) op 22 februari 1971 bij de carnavalsvereniging van de Kwas in Venlo-Zuid in het patronaatsgebouw (later: ’t Trefcentrum). “De carnaval zit in het bloed van onze familie en gezin. Onze oudste kleindochter Alisha deed mee aan het TVK met haar vriendin in Zoee Zit Dat. Janny en ik werden tijdens carnaval verliefd. Voor beiden de eerste liefde en het resulteerde gelijk in verkering en inmiddels een huwelijk van ruim 42 jaar.”

Miriam Meijers-Hacking (55) uit Kerkrade en haar Peter (57): “Het was carnaval 1988 en samen met een aantal collega’s maakte ik het Kerkraadse Auwwieverbal onveilig. Getooid in onze beste bloemetjesjurken, hoeden met sluiers trokken we de stad door, tot één van de dames mij aanstootte: ‘Zie je die jongen daar? Daar is mijn broer! Sla hem eens met je tamboerijn op zijn hoofd!’ En zo geschiedde... We begonnen te dansen en hebben elkaar - zelfs na het verdwijnen van de vermomming om twaalf uur - nooit meer losgelaten! Inmiddels zijn Peter en ik al bijna dertig jaar getrouwd en de trotse ouders van twee dochters, die op de donderdag vóór carnaval geheel volgens traditie de stad in gaan voor het Auwwieverbal.”

Meike Philipsen (21) ontmoette haar vriend Sef Janssen (23) in Veulen, twee jaar geleden. “Ik kom zelf uit America. Onze carnavalsverenigingen bezoeken dus regelmatig de feesten voorafgaande aan carnaval. Zo raakten Sef en ik aan de praat tijdens het Prinsenbal in America. Het klikte enorm, maar we waren te verlegen om dit te vertellen. Inmiddels zijn we twee gelukkige jaren verder en zijn we dit jaar het prinsenpaar van het Dartele Veulen!

Roel Didderen (32) uit Sint Geertruid werd op de 11e van de 11e 2014 verliefd op inmiddels zijn echtgenote Anouk Didderen-Voncken (28). “Op de 11de van de 11de ben ik door een dringend noodzakelijke plaspauze op ‘t Vrijthof, letterlijk, tegen de grote liefde uit mijn leven aangelopen. Die start van toen is, tot nu toe, een onvergetelijk avontuur samen met 2018 als absoluut hoogtepunt. Wij werden vorig jaar preensepaar van CV de Kleindererre uit Sint Geertruid en in datzelfde jaar zijn we getrouwd. Preensepaar en bruidspaar in één jaar. Dat jaar stond dus letterlijk in het teken van vastelaovend en de leefde. Daar komt bij dat mijn vrouw een klein prinsje óf prinsesje bij zich draagt! Ik mag dus wel stellen dat de vastelaovend een heel groot en bijzonder plekje in ons hart en in ons leven heeft!”

Judith Lieverse (45) en haar Arjan (45) uit De Meern liepen elkaar 23 jaar geleden in het Maastrichtse café de Perroen tegen het lijf. Judith: “Arjan was toen student in Groningen en vierde voor de eerste keer carnaval in Maastricht. Ik studeerde destijds in Maastricht. Na de carnaval heeft de liefde stand gehouden ook al moesten we daarvoor 4,5 uur in de trein zitten. Nu wonen we in de Meern en hebben 2 kinderen Timo van 10 en Lisa van 8 jaar. Dit jaar gaan we weer net als vorig jaar samen met de kids carnaval vieren in Maastricht! En we brengen altijd een bezoek aan de Perroen waar het allemaal begon....”

Rosalie van Mullekom (48) uit Grashoek werd verliefd op haar inmiddels echtgenoot Dion (51) op 5 februari 1989. “Het was feest in Neerkant bij de Treffer. Ik had Dion al een aantal weken in m’n vizier, maar op die dag hebben we voor het eerst gekust. Hij had al een eigen tuinbouwbedrijf in Helenaveen. Het eerst jaar dat ik carnaval vierde in Helenaveen, wist ik niet wat ik zag en hoorde! Die muziek alleen al: verschrikkelijk! ‘Er staat een paard in de gang’, of ‘Grote bloemkolen’.... Ik heb hem maar snel mee genomen naar ons mooie durpke Grashoek. Tot de dag van vandaag zijn we nog steeds samen en hebben vier gezonde kinderen: twee jongens en twee meiden in de leeftijd van 16 tot 22 jaar. Ze houden allemaal van carnaval! Unne hiële sjoëne vastelaovend!

Arno Crasborn (63) uit Heerlen ontmoette zijn lief Hanny (63) op carnavalsmaandag, destijds Valentijnsdag 14 februari 1972 in het Juphuis in Schandelen (Heerlen). Op 23 april 1976 zijn we getrouwd en nog steeds gelukkig met elkaar. We zijn al dertig jaar actief bij carnavalsvereniging De Eekheuëre uit het Eikenderveld, Heerlen. Dit jaar viert de vereniging haar 4 x 11jarige bestaan!”

Monique (52) en Hans Verbunt (54) uit Herkenbosch leerden elkaar 36 jaar geleden tijdens vastelaovend kennen. Ik was 16 en hij 18 jaar oud. Destijds dacht ik: ‘Oh, dat is wel leuk voor carnaval, maar het zal wel niets worden met de liefde’. Maar...inmiddels zijn we al 35 jaar bij elkaar, waarvan 27 jaar getrouwd en trotse ouders van een dochter (22) en zoon (14). We zijn nog steeds helemaal weg van vastelaovend. Het begint al te kriebelen rond de 11de van de 11de en gaan naar tig carnavalsbijeenkomsten op de dagen zelf. We zijn door de jaren heen lid geweest van de raad van ellef van De Doal hier in Herkenbosch. Als kers op de taart is Hans afgelopen zondag uitgeroepen in een vaderrol bij de Boerenbruiloft hier in het dorp. En dat in het jubileumjaar 3 x 11. Dit jubileum wordt op 31 maart groot gevierd.”