Wordt het vandaag de warmste februaridag ooit in Limburg?

Print
Wordt het vandaag de warmste februaridag ooit in Limburg?

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Nog één dag kunnen we genieten van het ongewoon lenteachtige weer. Het kan woensdag zelfs de warmste februaridag ooit in Limburg gemeten worden.

Daarvoor moet het kwik voorbij de 20,4 graden stijgen. Die temperatuur werd namelijk op op 24 februari 1990 gemeten op het niet meer bestaande KNMI-weerstation Oost-Maarland.

Het dagrecord is al binnen. Dat stond voor 27 februari op 17,4 graden, gemeten op de luchthaven bij Beek in 1959. Daar gingen we aan het begin van de middag al voorbij.

Natte carnaval

Na woensdag is het echter langzaamaan gedaan met het mooie weer. Donderdag begint nog met zonnige perioden waarbij het zo’n graden kan worden, maar in de middag en avond wordt bewolking en regen verwacht. Ook de wind neemt dan toe.

Lees ook: Temperaturen in februari: Van record naar record

Ook vrijdag en zaterdag worden gekenmerkt door vrij veel bewolking. Vooral in de ochtend kan er op vrijdag regen vallen, maar daarna is het overwegend droog, zeggen de meteorologen. De temperatuur blijft steken op zo’n 8 graden. Zaterdag neemt de wind toe en wordt het zachter: 12 graden.

Tijdens de carnavalsdagen wordt het slechter. Van zondag tot en met dinsdag wordt het half tot zwaar bewolkt met opklaringen, meldt Meteo Limburg. Er kan met tussenpozen regen vallen. De temperatuur komt niet voven de 11 graden uit. Ook staat er een stevige zuidwestelijke wind die gepaard kan gaan met zware windstoten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen