Lammetjesdag op de Sint-Pietersberg

Print
Lammetjesdag op de Sint-Pietersberg

Mergellandschapen natuurmonumenten Sint-Pietersberg

Maastricht / Itteren -

De afgelopen weken was het een topdrukte in de schaapskooi met de geboorte van een paar honderd Mergelland lammetjes en Nederlandse landgeitjes.

Om deze geboortegolf te vieren, zet Natuurmonumenten op zondag 24 maart de poorten van de schapenstal van hoeve Lichtenberg wagenwijd open en is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Rondom de schapenstal, in om de hoeve wordt er een lentefeestje gehouden voor het hele gezin met diverse voorjaarsactiviteiten. Hoeve Lichtenberg, Lichtenbergweg 2, Maastricht is toegankelijk op zondag 24 maart van 11.00 tot 16.00 uur.

Op zondag 24 maart staan de deuren van de stal wagenwijd open. Tegen een vergoeding van 2,50 euro per persoon (tot 4 jaar gratis) kan iedereen komen kijken in de stal en deelnemen aan de extra activiteiten op hoeve Lichtenberg. Leden van Natuurmonumenten en Oerrr hebben gratis toegang. Bij de vrijwilligers is koffie, thee, appelsap en vers gebakken vlaai verkrijgbaar. Om de honden van de herders niet ongerust te maken, zijn andere honden niet welkom en zwangere vrouwen wordt geadviseerd om de schapenstal niet te bezoeken.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via http://www.natuurmonumenten.nl/agenda. Daar is ook verdere informatie te vinden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →