Lottumse Dorpsquiz ontvouwt zich als succesvolle invulling thema-avond

Print
Lottumse Dorpsquiz ontvouwt zich als succesvolle invulling thema-avond

De eerste Lottumse Dorpsquiz bracht maar liefst 38 teams op de been.

Lottum -

De allereerste editie van de Lottumse Dorpsquiz, afgelopen zaterdag 23 februari, was een succes. Maar liefst achtendertig teams bonden met elkaar de strijd aan in de vorm van het oplossen van vragen, het maken van opdrachten en het uitvoeren van een geheime proef.

De organisatie hoopte bij de aankondiging van dit nieuwe evenement dat als invulling van de thema-avond van GMV de Peg geïntroduceerd werd - ruim twee maanden geleden nog op vijftien tot twintig teams. Gezien het grote aantal aanmeldingen kregen de teams de keuze om vanuit thuis te werken, een statafel in de zaal van Harmonie eten en drinken te reserveren of plaats te nemen in het Canix-gebouw.

Na enkele uurtjes ‘pezen en zweten’ werden de quizboekjes ingeleverd en volgde in de Harmoniezaal een muziekquiz waarbij de teams live muziek voorgeschoteld kregen door de band Vent Juice Experience. Na een uur en drie kwartier nakijken van de antwoorden volgde de bekendmaking van de winnaar van de Lottumse Dorpsquiz 2019. Het team ‘De HUMO road vaan 8 zonder prins’ ging met de winst aan de haal, gevolgd door ‘Scamp en de rest’ en ‘Team Sniels’. De organisatie blikt tevreden terug op de avond. “Het is in geen twintig jaar zo druk en gezellig geweest tijdens de thema-avond”, aldus één van de aanwezigen. Het evenement krijgt in 2020 als het aan de organisatie ligt een vervolg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen