Limburg breekt Nederlands temperatuurrecord voor februari

Print
Limburg breekt Nederlands temperatuurrecord voor februari

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

In Limburg is woensdag een temperatuurrecord verbroken. In Arcen steeg het kwik in de middag naar 20,5 graden. Nooit eerder was het zo warm in Nederland in deze tijd van het jaar.

De toptemperatuur werd om 15.40 uur in Arcen gemeten. Op geen enkel ander officieel KNMI-meetstation in Nederland werd ooit de 20,5 graden gehaald.

Voor eerdere topscores moeten we bijna dertig jaar terug in de tijd. Op 24 februari 1990 werd het volgens MeteoGroup in Epen 20,0 graden en in Oost-Maarland 20,4 graden. Verder wist ook weerstation Winterswijk ooit de grens van twintig graden in februari te passeren. Dit was op 26 februari 1900. Het werd toen 20,3 graden.

De afgelopen dagen werden al veel warmterecords verbroken. In De Bilt werd het dinsdag 18,9 graden, daarmee werd het februarirecord, dat pas een dag oud was, alweer verbroken. Momenteel is het in De Bilt 18,3 graden.

Lees ook:Temperaturen in februari: Van record naar record

Na woensdag is het langzaamaan gedaan met het mooie weer. Donderdag begint nog met zonnige perioden waarbij het zo’n 14 graden kan worden, maar in de middag en avond wordt bewolking en regen verwacht. Ook de wind neemt dan toe.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje