Sittard krijgt weer een warenhuis hartje stad

Print
Sittard krijgt weer een warenhuis hartje stad

Een deel van het nieuwe modewarenhuis van H&M in de binnenstad van Sittard. Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Sittard krijgt weer een warenhuis. Na de tragische ontmanteling van V&D op de Markt verrijst aan het Tempelplein een megastore van de Zweedse modegigant H&M.

Nog een paar weken en Sittard heeft weer een warenhuis. Niet op de Markt, op de plek waar decennialang het ter ziele gegane V&D heeft gestaan, maar een ferme steenworp verderop. Tussen het Tempelplein en de Paradijsstraat verrijst momenteel een grote vestiging van de Zweedse modegigant H&M.

Retailcomplex

Volgende maand, donderdag 14 maart klokslag 10.00 uur om precies te zijn, opent de megastore met het nodige feestgedruis de poorten. Het modewarenhuis krijgt een vloeroppervlak van zo’n 1800 vierkante meter, zo laat concernwoordvoerster Laura Muscas weten. H&M huurt het retailcomplex van investeerder Dela Vastgoed, eigenaar van het gebouw.

Sober

Het strak maar sober vormgegeven winkelpand in het stadshart van Sittard komt in de plaats van het bestaande, vele malen kleinere filiaal van H&M aan de Paradijsstraat. Bovendien moest ook de grote vestiging van het modeconcern in de binnenstad van Geleen vorig jaar het veld ruimen, tot verdriet en verbijstering van de lokale middenstand en het centrummanagement.

Op vragen van De Limburger voerde Muscas destijds ‘bedrijfseconomische redenen’ aan voor het ingrijpende besluit om uit Geleen te vertrekken. „We blijven ons winkelaanbod permanent optimaliseren. Dat betekent dat we op sommige plekken uitbreiden en dat we in sommige steden naar grotere locaties verhuizen”, zo luidde de verklaring.

Geleen

Het nieuwe modewarenhuis gaat werk bieden aan zo’n twintig personeelsleden. Opvallend genoeg zitten daar geen werknemers van het gesloten filiaal in Geleen bij. „Dat hoeft ook niet, omdat die vorig jaar al naar andere vestigingen zijn overgeplaatst”, zegt Muscas.

Op het gebied van duurzaamheid en recycling wil het Zweedse mode-imperium naar eigen zeggen een voortrekkersrol vervullen. Klanten krijgen in de Sittardse winkel de mogelijkheid om afgedankte kleding en huishoudtextiel in te leveren.

Geen vuilnis

„Als bedrijf hanteren we ons eigen duurzaamheidsmotto: laat fashion geen vuilnis worden. Alle bij ons ingeleverde textiel wordt verzameld en hergebruikt, terwijl klanten als tegenprestatie voor elke volle tas een kortingsbon van 15 procent tegemoet kunnen zien”, legt de woordvoerster uit.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee