Boomfeestdag gevierd door IVN in Westelijke Mijnstreek

Print
Boomfeestdag gevierd door IVN in Westelijke Mijnstreek

Aan de slag in de natuur. Afbeelding: IVN Born - Land van Swentibold.

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard -

De zeven IVN - afdelingen van de Westelijke Mijnstreek organiseren gezamenlijk activiteiten tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 13 maart.

Dit jaar is het motto van de bomendag ‘Ieder kind een boom’. Groep 7 van basisschool Kerensheide zal in Stein bomen en struiken planten. Dit doen ze samen met vrijwilligers van IVN en medewerkers van de gemeente. Groep 7 van basisschool De Maaskei in Urmond gaat in Nattenhoven met medewerking van IKL Landschapsbeheer en IVN-vrijwilligers snoeiwerkzaamheden uitvoeren. De kinderen worden getrakteerd op biologisch appelsap uit een vaatje en een appel en krijgen als attentie een zoekkaart met bomen. Burgemeester en wethouders zijn present om te kinderen te motiveren, en steken ook zelf de handen uit de mouwen.

IVN Born - Land van Swentibold, de Gemeente Sittard-Geleen, het Consortium Grensmaas, CNME, IKL gaan samen met kinderen van de Kingbeekschool uit Grevenbicht en de Wissel uit Born aan de slag in Schipperskerk. Daar worden struiken en bomen geplant, takkenrillen aangelegd en een mooie wilgentunnel gemaakt.

Ook in Beek zullen de kinderen aan de slag gaan, maar op dit moment is nog niet bekend op welke plek geplant gaat worden, maar hier zullen vrijwilligers van IVN Spau-Beek meehelpen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje