Theatervoorstelling ‘Waar ga je heen?’ over dementie

Print
Theatervoorstelling ‘Waar ga je heen?’ over dementie

Theater Aan de Lijn speelt de voorstelling ‘Waar ga je heen?’ die gaat over dementie en hoe ermee om te gaan. Afbeelding: Theater Aan de Lijn

Meerlo -

Theater aan de Lijn speelt op zaterdag 30 maart de ontroerende en herkenbare theatervoorstelling ‘Waar ga je heen?’ om 13.30 uur in Zaal ’t Brugeind, Hoofdstraat 74 in Meerlo.

De gespeelde scènes worden afgewisseld door informatie en gesprekken met het publiek over hoe om te gaan met mensen met dementie. De voorstelling is dus geschikt voor iedereen die op wat voor manier dan ook te maken heeft met dementie. Toegang is gratis.

De gemeente Horst aan de Maas telt ongeveer 750 mensen met dementie. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie de komende jaren sterk groeit. Van deze mensen woont 70% nog zelfstandig. Om begrip te kweken is het belangrijk om de kennis rondom dementie te vergroten en het taboe te doorbreken. Ruim twintig mensen in Horst aan de Maas zijn opgeleid door de landelijke organisatie Samendementievriendelijk. Deze groep wil kennis rondom dementie verspreiden door trainingen te verzorgen voor verenigingen zoals KBO’s, lokale initiatieven, winkels, horecagelegenheden enzovoorts. Voordat de theatervoorstelling begint zal een korte uitleg worden gegeven over de mogelijkheden. Belangstellenden die de voorstelling bij willen wonen, kunnen zich voor 25 maart opgeven bij: naobermeerlo@gmail.com. Meer informatie is te verkrijgen bij Stanley der Meer van Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve 06-13165105 of Anja Damhuis van Synthese 06-36164919.

De bijeenkomst is een initiatief van Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve, Gemeente Horst aan de Maas, Steunpunt Mantelzorg Synthese en de NaoberzorgPunten Meerlo, Tienray en Swolgen.