Vijf vragen aan prins Harold I Jansen van De Vaegers uit Venlo

Print
Vijf vragen aan prins Harold I Jansen van De Vaegers uit Venlo

Prins Harold I Jansen met zijn zoon en schoonzoon, alle drie uit Tegelen. Afbeelding: De Vaegers

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Het zijn hoogtijdagen voor de prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag prins Harold I Jansen (46) van De Vaegers in Venlo.

‘Dit trio is het levende bewijs van het oude, Venlose gezegde: al ’t goije van Venlo kump oet Tegele’, schreef De Vaegers op zijn website. Gewaagd!

„Ik zou zeggen veel van het goede, niet al het goede. Maar de prins wel. Ik ben geboren in Tegelen en woon er nog steeds. Maar ik ben al een paar jaar lid van De Vaegers. Ik heb aan de Parade een café gehad en werk nu bij Profile Tyrecenter in Venlo. Spullen van De Vaegers, zoals onderdelen van de bühne, liggen hier opgeslagen.”

Had je verwacht om prins te worden van De Vaegers?

„Ooit wel. De vorst had me eerder al eens ingefluisterd: ik kom nog eens bij je uit. Maar ik had niet verwacht dat hij in juli vorig jaar al op de stoep zou staan. Ik heb er wel even over moeten nadenken.”

Je adjudanten zijn je zoon en aanstaande schoonzoon. Gebrek aan vrienden?

„Ik heb er heel veel, maar dit was een dingetje. Tegen mijn zoon heb ik gezegd: als ik ooit gevraagd word, wil ik het met jou doen. Eelco is een echte carnavalsvierder, al woont hij tegenwoordig in Dordrecht. Johan is de vriend van mijn dochter Sanne. Hij is ook in Tegelen geboren, maar woont in Blerick. Het is ontzettend leuk om het samen te doen.”

Is De Vaegers een opstapje voor het grote werk? Zou leuk zijn: een Tegels trio van Jocus.

„Bedoel je D’n Oeles? Toch Jocus? Ik zou ook liever prins van Jocus zijn dan van D’n Oeles, maar ik denk niet dat ze me ooit zullen vragen. Hoeft ook niet. Als je een keer prins bent geweest, is het goed. Ik vind het al een compliment dat ik door De Vaegers ben gevraagd.”

En wat vindt Tegelen ervan dat jij prins in Venlo bent?

„Prima. Ik heb een appje van D’n Oeles gekregen dat ze niet op de receptie konden komen, omdat ze dan zelf receptie hebben. Ik ken ze ook allemaal. En de hele straat is versierd. Allemaal vlaggen van De Vaegers.”