Vijf vragen aan prins Rens I Grispen van de Foekepotters uit Grathem

Print
Vijf vragen aan prins Rens I Grispen van de Foekepotters uit Grathem

Foekepottersprins Rens I. Afbeelding: Hans Sweegers

Grathem -

Het zijn de hoogtijdagen voor de prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag: Rens Grispen van de Foekepotters uit Grathem.

Je hebt er al aardig wat weken opzitten. Nog steeds topfit?

„Sterker nog, ik voel me onsterfelijk. Dat prinsenpak maakt daadwerkelijk superkrachten los. Ik kan gewoonweg niet meer ziek worden en zit boordevol energie. Maar goed ook, want de agenda staat de komende dagen propvol.”

Over een prinsenpak gesproken. Daar is nog wel wat over te vertellen.

„Zeker. Ik woon sinds een half jaar in Grathem, maar ben geboren en getogen in Panheel. Daar hebben ze geen officiële vastelaovesvereniging. Dat vond ik maar niks, dus heb ik op een gegeven moment besloten mezelf tot prins uit te roepen. Via Marktplaats heb ik - nota bene in Enschede - een prinsenpak op de kop getikt. In dat kostuum ben ik jaren op rij als prins Rens I, II en III naar de receptie van de Foekepotters gegaan.”

Met dat pak is het helaas niet goed afgelopen.

„Dat is wel een treurig verhaal. Vorig jaar is er brand geweest op de zolder van mijn ouderlijk huis. Samen met al mijn andere vastelaovesoutfits is het pak ten prooi gevallen aan de vlammen. Maar goed dat de Foekepotters mij dit jaar als prins hebben gekozen, want ik had niets meer om aan te trekken.”

Je maakt ook prinselijke vlogs.

„Samen met mijn adjudanten heb ik al diverse vlogs gemaakt inderdaad. In de filmpjes, die te zien zijn op mijn Facebookpagina en YouTube, geef ik op een ludieke manier een kijkje in de keuken van de prins. Veel mensen weten niet wat je als voorganger allemaal doet en meemaakt. Erg amusant om te doen.”

Je hebt je spreuk aan moeten passen?

„Klopt, maar wel vanwege een leuke gebeurtenis in mijn leven. Ik heb sinds enkele maanden een relatie met ‘ein Remunjs maedje’. Mijn oorspronkelijke spreuk ‘Tinder waerdj neet minder’, die ik nog als vrijgezel bedacht, leek me dan ook niet meer zo gepast.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje