Veiling schilderij van kunstenares Miriam Vleugels voor Ronald McDonald-huis

Veiling schilderij van kunstenares Miriam Vleugels voor Ronald McDonald-huis
/ Kerkrade / Houthem -

Kunstenares Miriam Vleugels uit Kerkrade veilt het originele schilderij ‘Twinkeling’ dat ze maakte voor de Albert Heijn-winkels in Limburg. Er zijn 30.000 carnavalsposters van het ontwerp afgedrukt. Het hoogste bod op het schilderij en de opbrengst van de posters gaat naar het Ronald McDonald-vakantiehuis de Kindervallei in Houthem.

De posters liggen verspreid in filialen van Albert Heijn door heel Limburg. Geïnteresseerden mogen een vrijwillige bijdrage geven als ze een poster willen meenemen. Dit mag door middel van geld, maar ook door inlevering van statiegeldbonnetjes. „Iedere bijdrage helpt. Zelfs het 50 centmuntje dat in de winkelkar gaat”, zegt de kunstenares.

Afhankelijk

Het vakantiehuis in Houthem is volledig afhankelijk van sponsoring. „We willen de kinderen die daar verblijven een iets onbezorgdere vakantie bieden.”

Miriam over het schilderij: „Ik heb de vrolijkheid van carnaval samengebracht met de hamster waarmee de winkelketen reclame maakt. Zodra de vrouw op de poster de hamster kust, verandert hij in een prins. De twinkeling in beider ogen is wat telt en dat gun je toch iedereen?”

Bieden

Mensen die willen bieden op het schilderij, kunnen dit doorgeven in een Albert Heijn-winkel in de buurt. Miriam zal via haar Facebookpagina bijhouden hoe hoog het bij elkaar gebrachte bedrag is. Bieders kunnen aan de veiling deelnemen tot aswoensdag.

„Woensdagochtend 6 maart gaan we alle bedragen bij elkaar optellen”, legt Miriam uit. „En ’s middags om 15.00 uur wordt het verzamelde bedrag voor het schilderij en de posters onthuld in de Kindervallei in Houthem.”

Die middag zullen de Kerkraadse kunstenares en stadsprins Rob Goossens van CV de Marotte uit Sittard het bedrag persoonlijk overhandigen aan de Kindervallei.