Aan Tafel

Maak deze curry met of zonder pit

Print

Deze geurige curry kun je zó kruiden dat hij precies goed is naar jouw smaak. Afbeelding: Jaimy van Dijke

Trek in een vegetarische curry? Dan kun je kiezen tussen deze makkelijke versie of de uitgebreide authentieke variant. Mild of pittig, heerlijk zijn ze allebei!

In dit recept geef ik een optie voor een makkelijke en snelle curry waarbij garam masala en kurkuma gebruikt wordt. Dan hoef je niet teveel specifieke kruiden te kopen. Indien je een grote kruidenkast hebt, dan kun je de uitgebreide variant maken.

De curry is zonder de extra kruiden ook erg lekker, want de garam masala is al een mengsel van verschillende kruiden. Let wel op; de ene garam masala is pittig, de andere niet. Voeg dus naar smaak eventueel chilipoeder toe.

Vegetarische pompoen curry
Voor 4 personen
Bereiden: 40 minuten

Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm gember
- 1 tl kurkuma
- 1 el garam masala
- 400 ml tomaten passata
- 50-100 ml water
- 400 ml kokosmelk
- 300 gr spinazie
- 300 gr zilvervliesrijstolie om in te bakken
- zout naar smaak
- optioneel: chilipoeder
- koriander
- cashewnoten

Optioneel voor extra smaak:
- 1 el curryblaadjes
- 1 tl kardemom
- 1 tl gemalen komijn
- 1 el mosterdzaadjes 

Bereiding
1. Schil en snijd de pompoen in blokjes. Snipper de ui en hak de gember en knoflook.
2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Fruit de ui aan in olie op laag vuur tot de ui zacht is, voeg vervolgens gember en knoflook toe. Bak nog 2 minuten mee en bak vervolgens alle kruiden ongeveer 1 minuut mee. Voeg de blokjes pompoen toe, bak nog eens 2 minuten en voeg een beetje water toe. Voeg na een paar minuten de tomaten passata en kokosmelk toe. Kook tot de pompoen gaar is en breng de curry, indien nodig, verder op smaak met zout of extra garam masala.
4. Zet het vuur uit en roer vervolgens de spinazie door de curry. Hak de koriander grof. Serveer de curry met rijst, koriander en cashewnoten.

>> Jaimy blogt op jaimyskitchen.nl

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!