Carnavalsfeest barst in Simpelveld los

Print
Carnavalsfeest barst in Simpelveld los

De Sjuutbemanning werd toegezwaaid in Simpelveld. Afbeelding: Peter Trompetter

Simpelveld / Bocholtz / Huls -

Simpelveld is klaar voor de dolle dagen, nu de Blauw Sjuut op bezoek is geweest. Het programma in vogelvlucht.

Op vrijdag 1 maart zal om 19.11 uur het startschot worden gegeven voor de dolle carnavalsdagen. De prinsen van zowel Simpelveld, Bocholtz en de Huls ontvangen van burgemeester Richard de Boer de sleutel van hun dorp en zullen vanaf dan de rol van de burgervader overnemen. Ook zijn er enkele optredens. Na dit officieel moment zullen de Auw Wiever het Auw Wiever- en Auw Mentjesbal officieel openen. Dit zal rond de klok van 20.33 uur gaan plaatsvinden. Vervolgens worden de lokale kroegen bezocht.

Kinderoptocht

Zaterdag 2 maart wordt bij Bredeschool de Klimpaal traditioneel het kindercarnaval worden geopend, gevolgd door de kinderoptocht. Deze optocht zal om 14.11 uur starten: van de Scheelenstraat en de Dr. Ottenstraat naar de Vroenhofstraat en Irmstraat.

’s Avonds worden de lichten gedoofd voor de vierde editie van de Lempkesoptocht. Vanaf 19.11 uur begint de tocht. Opstellen is vanaf 18.00 uur in de Brandstraat en Hennebergstraat. Na afloop zal er uitgebreid worden gefeest in de Simpelveldse cafés.

Zondag 3 maart is vanaf 14.11 uur de grote optocht. Het defilé wordt gehouden bij d’r Klooneman/ Bij Maxime.

Power Pyjama Party

Het themabal van CV Woeësj-joepe wordt maandag 4 maart in een ander jasje gegoten. Het thema Hei brent de lamp wordt dit jaar meegenomen in de Power Pyjama Party, De Lempkes Edition. Op carnavalsmaandag 4 maart zijn vanaf 20.11 uur alle carnavalisten welkom in Partycentrum Oud Zumpelveld.

Om 15.11 uur zal dinsdag 5 maart bij d’r Kloonemaan door d’r Doebele Forto het startschot worden gegeven voor het Kloonetreffe, waarna een rondgang langs de Simpelveldse cafés zal volgen. Om 23.33 uur wordt d’r Kloon begrave. Dan is voor prins Joni I het moment aangebroken om samen met bloemenkoningin Michelle, jeugdprins Ryan I en jeugdprinses Lieske I carnaval 2019 op een waardige manier af te sluiten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen