Huisartsen Kessel blijven voorlopig medicijnen leveren

Print
Huisartsen Kessel blijven voorlopig medicijnen leveren

De huisartsen in Kessel mogen voorlopig zelf medicijnen blijven leveren. Afbeelding: Getty Images

Kessel / Neer -

De huisartsen in Kessel hebben een nieuwe vergunning aangevraagd om medicijnen te mogen verstrekken aan patiënten. Totdat daar een beslissing over is genomen, mogen ze op de oude voet doorgaan.

Woensdag bepaalde de Raad van State dat de minister van Volksgezondheid ten onrechte een vergunning heeft afgegeven in 2015.

De hoogste bestuursrechter van ons land keek daarvoor naar de letterlijke wetsteksten uit 2015 waarop die vergunning destijds is gebaseerd. In de tussentijd zijn daar echter tekstuele aanpassingen op aangebracht, zegt de Kesselse huisarts Han Loozen. „Wat de minister beoogd had te willen regelen, was niet goed in de wettekst terechtgekomen. Dat is inmiddels gerepareerd. Wij hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat de nieuwe aanvraag daadwerkelijk tot een nieuwe vergunning leidt.” In de tussentijd, zegt Loozen, verandert er voor de patiënten niets. „Er is een regel dat je in de tijd die het duurt voordat er een beslissing is op een nieuwe aanvraag, geen aanpassingen hoeft te doen.”

Een huisartspraktijk mag zelf medicijnen verstrekken als de dichtstbijzijnde apotheek verder dan 4,5 kilometer weg ligt voor de patiënten. Voor enkele patiënten in Kessel-Eik is dat niet het geval. Apotheek Neer had bezwaar gemaakt tegen het afgeven van de vergunning aan de Kesselse artsen. Daarin kreeg de apotheek dus woensdag gelijk.

Gemeenteraadslid Roel Boots (CDA) heeft aangekondigd dat hij de politiek in Peel en Maas wil activeren als de minister een nieuwe vergunning onverhoopt niet afgeeft. „Want deze uitspraak past niet bij onze filosofie van zelfredzaamheid.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje