Gouverneur vraagt Kerkrade opheldering over schending geheimhouding

Print
Gouverneur vraagt Kerkrade opheldering over schending geheimhouding

Gouverneur Bovens. Afbeelding: Johannes Timmermans

Kerkrade / Eygelshoven / Heerlen / Hoensbroek -

Gouverneur Theo Bovens gaat Kerkrade opheldering vragen hoe de kandidatuur van Ralf Krewinkel voor de burgemeesterspost naar buiten kon komen.

In een verklaring laat Bovens weten het ‘zeer kwalijk’ te vinden dat de naam van de Heerlense burgemeester in de openbaarheid kon komen. ‘Ik ga deze kwestie onderzoeken en heb de gemeente Kerkrade om opheldering gevraagd. Daarna zal ik aan de minister van Binnenlandse Zaken rapporteren’.

Woensdagavond werd bekend dat de Kerkraadse gemeenteraad burgemeester Petra Dassen van Beesel gaat voordragen als opvolger van huidig burgervader Jos Som. Donderdag berichtte De Limburger dat Krewinkel door de vertrouwenscommissie van de raad op de tweede plek was gezet.

Lees ook: Reconstructie: zo verliep de burgemeestersrace in Kerkrade waar Ralf Krewinkel tweede werd

Dat werd weliswaar achter gesloten deuren aan de raad verteld, maar dit was ook in de aangrenzende ruimte te horen. Over de burgemeestersbenoeming wil Bovens verder niets zeggen omdat hij aan strikte geheimhouding gebonden is.

Lees ook: Heerlense politiek in shock na sollicitatie Krewinkel

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee