Natte start van 55ste Auwwieverbal in Valkenburg

Print
Natte start van 55ste Auwwieverbal in Valkenburg

De opening van het 55ste Auwwieverbal in Valkenburg. Afbeelding: De Limburger

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt -

Het 55ste Auwwieverbal in Valkenburg kende donderdagavond een natte start.

Na een volle week met heerlijk voorjaarsweer begon het net bij de opening van de jubileumeditie van het Auwwieverbal lichtjes te regenen boven Valkenburg.

Desondanks stroomde het Walramplein snel vol met verklede en geschminkte feestgangers. Onder de enorme overkapping hadden zij verder ook geen last van de regen.

Berbke

Op het podium gaven de Valkenburgse auw wiever om zeven uur het startsein voor ‘hun’ bal. ’s Middags hadden zij al hun eigen feestje gehad op het Theodoor Dorrenplein, waar het carnavalsweekeinde traditiegetrouw werd geopend met het ophangen van ’t Berbke.

Natte start van 55ste Auwwieverbal in Valkenburg
’t Berbke hangt. Foto: De Limburger

Het muziekprogramma ging van start met een uitvoering van het Limburgs volkslied. Ditmaal werd dat uitgevoerd door de Valkenburgse zanger/componist Guus Smeets.

Here we go

Speciaal voor stadsprins Jef d’n Driede bracht Smeets vervolgens zijn favoriete lied: ‘Here we go’. De stadsprins zong achter hem uit volle borst mee.

Natte start van 55ste Auwwieverbal in Valkenburg
De Grotestraat stroomt vol. Foto: De Limburger

In de Grotestraat kwam het feest zoals elk jaar wat langzamer op gang, maar ook daar werd het met elke trein die in Valkenburg arriveerde drukker.