Burgemeester Krewinkel kondigt ontslag aan na commotie over sollicitatie

Print
Burgemeester Krewinkel kondigt ontslag aan na commotie over sollicitatie

Afbeelding: ANP

Heerlen / Hoensbroek / Kerkrade / Eygelshoven -

Ralf Krewinkel gaat zijn ontslag indienen als burgemeester van Heerlen.

Hij betreurt de commotie die is ontstaan rond zijn persoon nadat donderdag bekend werd dat hij gesolliciteerd had naar de burgemeesterspost in Kerkrade. Dat leidde tot harde kritiek van de Heerlense gemeenteraad.

Lees ook: Reconstructie: zo verliep de burgemeestersrace in Kerkrade waar Ralf Krewinkel tweede werd

„Het beeld dat is ontstaan dat ik stiekem solliciteerde is voor mij onverteerbaar. Een sollicitatieprocedure is geheim en dat maakte het voor mij onmogelijk om de situatie te bespreken. Deze beperking geldt overigens voor alle kandidaten bij elke burgemeestersvacature in dit land. Hoe had ik het anders kunnen doen?”, laat hij weten in een mail aan het college die hij ook op Facebook heeft gezet.

„Het beeld dat ik solliciteerde terwijl ik ziek thuis zat behoeft bijstelling. Van meet af aan was duidelijk dat de functie van burgemeester in Kerkrade pas in zou gaan medio juni. Met betrekking tot mijn re-integratie in Heerlen was duidelijk dat dit medio maart/april zou plaatsvinden, dan zou ik volledig hervatten”, vervolgt Krewinkel. Hij wil iedereen bedanken voor de ‘mooie tijd in Heerlen’.

Woensdagavond werd bekend dat de Kerkraadse gemeenteraad burgemeester Petra Dassen van Beesel gaat voordragen als opvolger van huidig burgervader Jos Som. Donderdag berichtte De Limburger dat Krewinkel door de vertrouwenscommissie van de raad op de tweede plek was gezet.

Dat werd weliswaar achter gesloten deuren aan de raad verteld, maar dit was ook in de aangrenzende ruimte te horen. Gouverneur Theo Bovens heeft de gemeente Kerkrade om opheldering gevraagd hoe de kandidatuur van Krewinkel naar buiten kon komen.

Burgemeester Krewinkel kondigt ontslag aan na commotie over sollicitatie
Foto: Ralf Krewinkel/Facebook

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee