Bovens: ontslag Krewinkel had ‘nooit mogen gebeuren’

Print
Bovens: ontslag Krewinkel had ‘nooit mogen gebeuren’

Afbeelding: Johannes Timmermans

Heerlen / Hoensbroek / Kerkrade / Eygelshoven -

Gouverneur Theo Bovens respecteert het aftreden van Heerlens burgemeester Ralf Krewinkel, maar spreekt van een ‘persoonlijk drama voor hem en zijn familie’.

Volgens Bovens had ‘dit nooit mogen gebeuren’, zo laat hij donderdagavond in een reactie weten. Het opstappen van Krewinkel is volgens hem een ‘rechtstreeks en triest gevolg’ van het bekend worden van zijn – vergeefse – sollicitatie naar het burgemeesterschap van Kerkrade. Dat leidde donderdag tot felle kritiek van de Heerlense gemeenteraad. Krewinkel kondigde daarop donderdagavond zijn ontslag aan. ‘Mijn waardering voor zijn inzet voor Heerlen en Limburg is onverminderd groot’, zegt Bovens.

Lees ook: Reconstructie: zo verliep de burgemeestersrace in Kerkrade waar Ralf Krewinkel tweede werd

Bovens gaat Kerkrade om opheldering vragen over het naar buiten komen van de naam van Krewinkel, die door de vertrouwenscommissie uit de raad op plek twee was gezet. Burgemeester Petra Dassen van Beesel geniet de voorkeur van de Kerkraadse raad.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee