Wietkwekerij in woning Herkenbosch, pand gaat zes maanden op slot

Print
Wietkwekerij in woning Herkenbosch, pand gaat zes maanden op slot

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Herkenbosch -

De politie heeft donderdagmiddag een in werking zijnde wietkwekerij aangetroffen in een woning aan de Europalaan-Centrum in Herkenbosch. Op last van burgemeester Monique de Boer van de gemeente Roerdalen gaat het pand voor de duur van zes maanden, tot 28 augustus, op slot.

Op de zolder van de woning bevonden zich twee professioneel ingerichte ruimtes. In de kelder werd een derde kweekruimte met 644 hennepplanten aangetroffen. Gelet op de gevonden hoeveelheid hennep gaat de politie ervan uit dat de drugs bestemd waren voor verkoop, aflevering of verstrekking. Ook was er met de elektriciteitsmeter geknoeid, waardoor er een brandgevaarlijke situatie was ontstaan. In 2014 werd op hetzelfde adres ook al een hennepplantage aangetroffen met 298 hennepplanten.

De burgemeester nam het besluit op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid. Dit beleid werd in september 2016 aangescherpt. Waar eerder bij een drugsvondst met een waarschuwing werd volstaan, wordt nu meteen overgegaan tot sluiting van een woning. Indien opnieuw een overtreding wordt geconstateerd ten aanzien softdrugs, wordt de woning gesloten voor de duur van zes maanden.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje