Beelden van reddingsactie na enorme kettingbotsing van 131 wagens

Print
De politie van Winnebago County, in de Amerikaanse staat Wisconsin, heeft videobeelden vrijgegeven van een zware kettingbotsing. Afgelopen zondag raakten maar liefst 131 voertuigen betrokken bij een enorme crash. Eén persoon overleefde de klap niet en 71 anderen raakten gewond.

Het waren de winterse omstandigheden die roet in het eten gooiden. Op een video die de politie deelde via sociale media, valt onder meer te zien hoe de zichtbaarheid op Interstate 41 ter hoogte van Neenah in amper enkele seconden drastisch verminderde. ,,De voertuigen konden niet snel genoeg tot stilstand komen doordat ze te dicht op hun voorligger of te snel reden”, aldus agent Chris Splinter. ,,Het leek alsof ze op een muur van wagens inreden.”

Chaos
De gevolgen waren desastreus. De hulpdiensten ontvingen in de loop van de dag meer dan 700 oproepen. Ondertussen was het op de plaats van het ongeval een chaos. Zo toont een andere video van het korps hoe een hulpverlener er alles aan deed om de slachtoffers van de crash bij te staan. Er viel uiteindelijk één dodelijk slachtoffer.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen