Roemer wil door als waarnemer in Heerlen

Print
Roemer wil door als waarnemer in Heerlen

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek -

Waarnemend burgemeester Emile Roemer van Heerlen is bereid om aan te blijven als interim-burgemeester tot de ontstane vacature is ingevuld.

Dat meldt loco-burgemeester Peter van Zutphen namens het Heerlense college van burgemeester en wethouders.

Het zag er donderdagochtend naar uit dat Emile Roemer 1 april afscheid van de gemeente Heerlen zou nemen. Nadat Ralf Krewinkel zijn aftreden bekendmaakte nadat bleek dat hij tweede was geworden in de race om het burgemeesterschap in Kerkrade, is er in Heerlen voor langere tijd behoefte aan een waarnemend burgemeester.

Lees ook: Koningsdrama: Heerlen boos op burgemeester en gouverneur

Sollicitatie

Op de vraag of hij van plan is om te solliciteren naar de functie van burgemeester van Heerlen, geeft Roemer geen antwoord. „Daar ben ik op dit moment totaal niet mee bezig en daar kan ik geen uitspraken over doen.”

Lees ook: Reconstructie: zo verliep de burgemeestersrace in Kerkrade waar Ralf Krewinkel tweede werd

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen