Leerlingen Lyceum Schöndeln exposeren in Cuypershuis

Print
Leerlingen Lyceum Schöndeln exposeren in Cuypershuis

Te zien in het Cuypershuis. Afbeelding: Cuypershuis Roermond

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde -

‘ZOOM’. Dat is de titel van een expositie met als exposanten leerlingen 4 en 5 HAVO/VWO van Lyceum Schöndeln. Op vrijdag 15 maart om 15.00 uur opent in de projectruimte van het Cuypershuis in Roermond deze expositie. Het openingswoord wordt gedaan door directeur Rob Menting, leerlingen uit de onderbouw verzorgen het muzikale deel van het programma. De expositie is daarna nog te zien tot en met 12 mei.

De exposerende leerlingen hebben kunstwerken ontworpen en gemaakt (zoals schilderijen, beelden, meubels of gebruiksvoorwerpen) met de collectie van het museum als uitgangspunt en inspiratiebron. Daarvoor hebben ze in het Cuypershuis de vaste presentatie, de houtwerkplaats en de Limburg Design Award bekeken. Aansprekende objecten uit de museumcollectie, maar ook het gebouw en de inrichting, vormen een aanleiding tot het ontwerpen en maken van een zo origineel mogelijk kunstwerk. De leerlingen zijn hierbij door van alles geraakt: het totale kunstwerk, de kleuren, de vormen, het gebruikte materiaal, de techniek, combinaties hiervan, enzovoorts. De uitvoering gebeurt op schaal, maar ook op ware grootte en met combinaties van technieken zoals 2D- en 3D-technieken. Het onderwerp voor Atelier Cuypers van Lyceum Schöndeln is daarom ‘ZOOM’ geworden en is heel breed door de leerlingen opgevat.

Het project ‘Atelier Cuypers’

Het Cuypershuis nodigt elk schooljaar het voortgezet onderwijs uit de regio Midden-Limburg uit om deel te nemen aan het project Atelier Cuypers. Het museum stelt in de periode januari tot en met mei de projectruimte als expositieruimte beschikbaar. Het gebouw en de collectie van het museum zijn uitgangspunt en inspiratiebron voor de leerlingen. De collectie bestaat uit (kunst)voorwerpen uit de ateliers van Pierre Cuypers, maar ook uit actuele interieurvormgeving. Binnen de beeldende vakken zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het maken van kunstwerken. Met deze kunstwerken wordt een expositie in het museum ingericht, toegankelijk voor het publiek. Het doel van dit project is om de leerlingen op een actieve manier kennis te laten maken met de collectie.

Het Cuypershuis is gelegen aan de Pierre Cuypersstraat 1 in Roermond. Meer info vind je hier.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →