Vixia weer stuurloos: directeur Marion van Limpt vertrekt

Print
Vixia weer stuurloos: directeur Marion van Limpt vertrekt

Directeur Marion van Limpt op de werkvloer van Vixia in Sittard. Afbeelding: Annemiek Mommers

Sittard / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide -

Directeur Marion van Limpt vertrekt per 1 mei bij Vixia, de sociale werkvoorziening in de Westelijke Mijnstreek. Ze gaat aan de slag als algemeen directeur bij Senzer in Helmond.

Dat maakt de Raad van Commissarissen (rvc) van Vixia bekend.

Van Limpt trad in oktober 2017 aan als directeur-bestuurder van Vixia. Volgens de rvc heeft zij haar opdracht om Vixia om te vormen van een sociaal werkbedrijf naar een arbeidsbemiddelaar „voor een groot deel gerealiseerd”. Ook is de financiële basis van Vixia onder haar bewind verbeterd, vindt de rvc.

Fusie

Bedoeling was dat Van Limpt Vixia, waar negenhonderd mensen werkzaam zijn, zou voorbereiden op een fusie met de sociale diensten in de regio, die het Particiaptiebedrijf vormen. Beek en Sittard-Geleen hebben hun sociale diensten op 1 januari 2018 al samengebracht. Stein is toen nog niet ingestapt.

„Voor verder ontwikkelingen richting één Participatiebedrijf in de Westelijke Mijnstreek is Vixia bv afhankelijk van de besluitvorming door de aandeelhouders”, meldt de rvc. Dat zijn Sittard-Geleen, Beek, Stein en fusiegemeente Beekdaelen (waarin Schinnen is opgegaan).

De rvc ziet daarbij dat er sprake is van „een contrast tussen de eenheid binnen het bedrijf Vixia en de bestuurlijke saamhorigheid in de regio”.

Bestuurder

Volgens de rvc heeft Vixia een nieuwe ‘stevige bestuurder nodig’ om Vixia te kunnen laten instromen in het Participatiebedrijf. De rvc zegt in samenspraak met de aandeelhouders en de medezeggenschap van Vixia hiernaar op zoek te gaan.