Ambassadrice enthousiast over Ghana paviljoen Steyl

Print
Ambassadrice enthousiast over Ghana paviljoen Steyl

Ambassadrice Sophia Horner-Sam neemt de Limburgse vlaai in ontvangst van de delegatie van het Wereldpaviljoen. Afbeelding: Stichting Wereldpaviljoen Steyl

Steyl -

De ambassadrice van Ghana in ons land, mevrouw Sophia Horner-Sam is enthousiast over het nieuwe Ghana belevingscentrum in het Wereldpaviljoen Steyl, zo liet ze donderdag weten aan bestuurslid Henk Janssen en voorzitter René Poels van het Wereldpaviljoen.

Henk Janssen en René Poels waren te gast op de ambassade in Den Haag. Mevrouw Horner-Sam gaf in het gesprek aan dat ze zich inzet voor een langdurige samenwerking tussen de ambassade en het Wereldpaviljoen. Tijdens het bezoek bood voorzitter Poels de ambassadrice een Limburgse Tante Jet vlaai aan, die goed in de smaak viel. Gedurende het gesprek onderstreepte ze de doelstelling dat het goed is om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met andere culturen. Zelf benoemde ze enkele typische Ghanese gebruiken. Tijdens de openingsdag van het Ghana paviljoen op zondag 14 april is de ambassadrice zelf verhinderd wegens een bezoek aan haar eigen land. Ze wordt bij de opening vertegenwoordigd door minister Habib Idris. Ze heeft echter laten weten een paar symbolen van Ghanese culturele gewoonten en tradities mee te nemen voor het Wereldpaviljoen. Ze bezoekt het Ghana belevingscentrum op een later tijdstip waarbij ze de vrijwilligers dan graag informeert over de culturele gewoonten in haar land.