Binnen het uur een gekuiste versie van de Bavaria-carnavalswagen

Print
Binnen het uur een gekuiste versie van de Bavaria-carnavalswagen

Na nog geen uurtje plakken was de klus geklaard. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Oirlo -

Drie kwartiertjes stickers plakken, toen was het klaar. Zo’n dertig Oirlonaren hebben zaterdagmiddag de reclame afgeplakt van een carnavalswagen die is opgebouwd uit bierkratjes.

De wagen was door een verzameling van vier vriendengroepen, die zich BC De Brouwerij noemt, gebouwd vanwege het 8x11-jarig jubileum van de Oirlose carnavalsvereniging De Spurriemök. Brouwerij Bavaria leverde de ruim duizend bierkratjes. Vorige week bleek dat de wagen niet zou mogen meedoen met de optocht in Venray, komende maandag, omdat er teveel reclame werd gemaakt voor het biermerk.

Inpakken

„Ons eerste idee was de wagen helemaal inpakken”, zegt een van de wagenbouwers, Leon Loonen (21). „Maar toen hebben we eerst maar met de brouwerij overlegd, en daar kwamen ze met de optie om er speciaal voor ons ontworpen stickers overheen te plakken.”

Lees ook: Bierbrouwer schiet Oirlose bierkrattenwagen te hulp

De stickers én een Bavaria-promotieteam, dat alles filmde, arriveerden zaterdagmiddag. De loods stond toen al vol met een grote groep behulpzame dorpelingen, inclusief de Raad van Elf van CV De Spurriemök en prins John en zijn prinses Marion. Die hadden, om te kunnen helpen plakken, vroegtijdig het startfestijn in Venray verlaten.

Nog geen uur later was de klus geklaard. Zondag trekt de groep met wagen mee in de optocht van Oirlo, een dag later in de grote optocht van Venray.