BAL is al na één kwart klaar tegen Dordrecht

Print
BAL is al na één kwart klaar tegen Dordrecht

Afbeelding: iStock

Weert -

Nooit was er sprake van een echte wedstrijd in Dordrecht waar Basketball Academie Limburg kansloos met 96-55 werd weggeblazen door de Dutch Windmills.

De basis voor de 22e nederlaag werd al in het eerste kwart (26-9) gelegd waarin de Weertenaren meer balverlies lieten optekenen (11) dan punten (9). Bij de rust (48-19) was het balverlies al opgelopen tot gênante cijfers (20) wat coach Varagic tijdens de pauze verplichtte tot enige reparaties.

Balans

Hij liet zijn jonge mannen verder verdedigen in een zonedefensie die wat meer rust en balans bracht maar de Windmills – de nummer 5 van de ranglijst – zelden in verlegenheid bracht. Na de rust was wel sprake van een duel, werkten de Academici hard, werd het balverlies verder beperkt (9) en oogsten de gasten af en toe waardering.

Tony Washington was met 15 rebounds de koning van de borden maar meer succes was er niet weggelegd voor het hardst werkende maar ook zwakste team in de League. Donderdag komt Feyenoord Rotterdam in Boshoven op bezoek. Het laatste duel dat de Weertenaren wonnen was vlak na de jaarwisseling in Rotterdam tegen datzelfde Feyenoord.