Fortuna kan voorsprong niet verzilveren en krijgt er weer vier tegen

Fortuna-keeper Alexei Koselev met Thomas Ouwejan van AZ.

Fortuna-keeper Alexei Koselev met Thomas Ouwejan van AZ. © Orange Pictures

Fortuna heeft niet kunnen stunten tegen AZ. De Sittardenaren kwamen voor rust met meer geluk dan wijsheid nog wel op een 1-2 voorsprong, maar kregen na rust alsnog flink wat treffers om de oren: 4-2.

Door Tim Geurts

AZ wilde het verschil snel maken en dat was te merken. De thuisploeg domineerde, combineerde dat het een lieve lust was en was bijzonder gevaarlijk met vleugelaanvaller Idrissi.

Lees ook: Fortuna vergeet AZ pijn te doen

Wachten

Het was kortom wachten op de 1-0 en die kwam ook. Nadat Stengs en Seuntjens al kansen hadden gemist, bood Fortuna-doelman Koselev de helpende hand. Hij kwam te enthousiast uit en nam daarbij een AZ-speler mee. De penalty die daarop volgde pakte Koselev nog bijna.

Na de 1-0 bleef AZ beter, maar nadat Guus Til een niet te missen kans toch miste, sloeg Fortuna ineens toe. Eerste kopte Lamprou bij de eerste doelpoging van de middag raak. Op slag van rust maakte Novakovich het feest compleet door ineens de 1-2 binnen te schieten.

Makkelijk

Na rust was er meer mogelijk, maar gaf Fortuna de punten alsnog veel te makkelijk weg. Eerst mocht Til vrij inkoppen, even later werkte de buitenspelval niet en was Idrissi er als de kippen bij om de 3-2 aan te tekenen. Dat Koopmeiners er richting einde ook nog de 4-2 maakte was enkel nog voor de statistieken.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee