Guus Hupperts degradeert met Lokeren

Print
Guus Hupperts degradeert met Lokeren

Guus Hupperts. Afbeelding: Sporting Lokeren

Gulpen -

Guus Hupperts is met zijn team Sporting Lokeren gedegradeerd uit de hoogste Belgische divisie. De ploeg van de Gulpenaar verloor zondagavond met 1-2 van Anderlecht.

Het gat met nummer voorlaatst, Waasland-Beveren, bleef daardoor negen punten. Met twee wedstrijden te gaan in de competitie is dat verschil niet meer goed te maken.

In theorie

Bij winst had Lokeren in theorie nog op een gelijk puntenaantal met Beveren kunnen komen. Dat de ploeg van Hupperts in dat scenario een plek zou stijgen op de ranglijst was overigens zeer onwaarschijnlijk. Er zat al een groot verschil in doelsaldo tussen Waasland-Beveren (-12) en Lokeren (-25).

Blessure

Flankspeler Hupperts zelf speelde niet mee in het degradatieduel. Hij kampt met een enkelblessure en keek toe vanaf de tribune. Hij zal binnenkort een kijkoperatie ondergaan, waardoor hij fit aan het nieuwe seizoen kan beginnen. Hupperts heeft nog een contract voor één seizoen bij Lokeren. De oud-speler van Roda JC en AZ kwam dit seizoen 22 keer in actie voor Lokeren en scoorde twee keer.