Oud-directeur Rijksmuseum Pijbes wordt opperkeurmeester van Tefaf

Print
Oud-directeur Rijksmuseum Pijbes wordt opperkeurmeester van Tefaf

Wim Pijbes. Afbeelding: ANP Kippa

Maastricht / Itteren -

Wim Pijbes, voormalig directeur van het Rijksmuseum, wordt verantwoordelijk voor de keuring en de keuringscommissies van de drie kunst- en antiekbeurzen Tefaf.

Daarvan is er één in Maastricht en zijn er twee in New York. Alle stukken die op de beurzen worden aangeboden, worden eerst gekeurd op authenticiteit, kwaliteit en conditie.

Deskundigen

‘Global Chairman of Vetting’ Pijbes volgt Henk van Os, eveneens oud-directeur van het Rijks, op als voorzitter van de keuringscommissies van Tefaf Maastricht, de grootste van de drie beurzen. De keuringscommissies van alleen al Tefaf Maastricht zijn verdeeld in 28 categorieën met in totaal 180 deskundigen, nog afgezien van een onderzoeksteam. De leden van de keuringscommissies zijn verbonden aan 114 verschillende instellingen uit veertien landen over de hele wereld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee