Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Dit artikel is voor abonnees. Verder lezen?

Jong en ambitieus: Vrouwen gaan voor de culinaire top

Jong en ambitieus: Vrouwen gaan voor de culinaire top

De 21-jarige Lisan Bartels uit Horst werkt bij Beluga in Maastricht als chef de partie: „Het is heel hard werken, veel staan en veel uren draaien. Maar ik geniet van het harde werken, voel me daar goed bij.” Afbeelding: Loraine Bodewes

Well / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Linne / Merum / Swalmen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard -

Jong, talentrijk en ambitieus zijn ze. En ze weten ook nog van stevig aanpakken. Dus, sterrenkoks en andere stoere koksmutsen wen er maar alvast aan. Chef willen deze vier dames zijn.

Naam: Lotte Sanders (29) uit Linne

Werk: souschef, restaurant One (1 Michelinster), Roermond

„Een magisch gevoel kreeg ik toen ik de keuken van One in Maasniel binnenstapte. Bij een jonge kok met een schat aan buitenlandse ervaring mocht ik komen werken in diens nieuwe restaurant met die hippe uitstraling, dat was fantastisch. Ik had net mijn koksopleiding af maar had toch maar de stoute schoenen aangetrokken en Edwin Soumang gebeld of ik bij hem mocht werken. Want vanaf het moment dat ...