Voorarrest brandstichtende prins verlengd uit zelfbescherming

Print
Voorarrest brandstichtende prins verlengd uit zelfbescherming

John Janssen, voorzitter van De Katers (links), heeft nog geen contact met Mike S. kunnen leggen. Afbeelding: Rob Oostwegel

Holtum -

Het voorarrest van Mike S., in januari aangehouden na brandstichting in zijn woning in Holtum, werd twee weken later met negentig dagen verlengd om hem tegen zichzelf in bescherming te nemen.

S. (30) zit in het huis van bewaring in Scheveningen, waar hij therapie volgt. Deze zou verband houden met zijn geestesgesteldheid op het moment dat hij brand stichtte na een avond stappen als prins Mike 1 met de raad van elf van De Katers.

Lees ook: Positiviteit in Holtum weer helemaal terug na aanhouding carnavalsprins

Een delegatie van de vereniging wil hem binnenkort een bezoek brengen. „We hebben het zijn vader voorgesteld en die zegt dat dit op prijs wordt gesteld”, aldus voorzitter John Janssen. Hij maakt duidelijk dat zijn vereniging weliswaar getroffen is door de gebeurtenissen maar de prins niet wil laten vallen.

Toegewijd

Mike S. was al tien jaar een toegewijd lid en werd in het voorjaar van 2018 uitgenodigd prins te worden, een wens die hij volgens Janssen al lang koesterde. „We hadden geen enkele reden aan zijn geschiktheid als prins te twijfelen.”

Waardoor het mis is gegaan, weet de voorzitter niet, maar een directe link met zijn functie als prins ziet hij niet. „Mike was al lang bij de club en wist heel goed waar hij aan begon.”

Contact

Graag had de voorzitter een keer met Mike contact gehad maar dat is hem nog niet gelukt.

De raadsvrouw van S. zegt dat direct na diens aanhouding voor detentie alle mogelijkheden zijn bekeken en hij voor „nader onderzoek naar zijn persoon” op een gespecialiseerde afdeling verblijft.