Nabestaanden Belgische Hoevemoord doen oproep voor getuigen

Print
Nabestaanden Belgische Hoevemoord doen oproep voor getuigen

De historische Damiaanhoeve in Elen. Afbeelding: Het Belang van Limburg

Roosteren / Illikhoven -

Een halfjaar na de moord op Gerty Vanhoef (61) in het Belgische dorp Elen, vlak over de grens bij Illikhoven, doet de familie een ultieme oproep aan getuigen. Het onderzoek naar de zogenoemde Hoevemoord zit namelijk muurvast.

De bewoonster van de historische Damiaanhoeve in Elen werd op 28 augustus 2018 dood uit haar brandende woning gehaald. Autopsie op het lichaam wees uit dat de Belgische met messteken om het leven was gebracht. De dader zou vervolgens de hoeve in brand hebben gestoken om sporen uit te wissen.

Sms-bom

De politie stuurde op 20 oktober een zogenoemde sms-bom naar zevenduizend mogelijke getuigen. Dat leverde vijftien tips op, maar geen daarvan leidde naar de dader(s). Ook na 131 verhoren door de politie werd niemand gearresteerd. Het complexe onderzoek zit muurvast, mede omdat er door de brand weinig tot geen sporen zijn om de dader(s) te identificeren.

Oproep

Het Belang van Limburg sprak met de nabestaanden, die een halfjaar na de moord een oproep doen: „We willen iedereen vragen om na te denken of ze die dag toch geen verdachte personen of gedragingen in de buurt van onze woning hebben gezien.” Hun advocaat, Bert Patroens, stelt dat de woning waar de moord werd gepleegd zeer afgelegen ligt. „In een natuurgebied waar geregeld mensen van een ontgrindingsfirma en diverse milieugroeperingen actief zijn.”

De familie wil eveneens in Nederlands Limburg een oproep doen, omdat de kans aanwezig is dat er Nederlanders zijn die op de dag van de moord iets hebben gezien of gehoord.