Politie druk met vechtpartijen in carnavalsnacht Weert

Foto ter illustratie. © Stefan Koopmans

De politie in Weert heeft in de nacht van maandag op dinsdag in totaal 8 aanhoudingen verricht, in 5 gevallen vanwege ruzies en vechtpartijen die zijn ontstaan op de Oelemarkt.

redactie

Een 24-jarige Weertenaar is aangehouden vanwege vechten op straat, voor de deur van een café op de Oelemarkt. Twee heren van 18 en 19 jaar, ook uit Weert, zijn na een ruzie voor een café op de Oelemarkt uit elkaar gehaald. Even later zijn ze iets verderop aangehouden in de Boerhaavestraat, waar ze hun ruzie hadden voortgezet.

Nog eens twee heren, beide 26 jaar oud, zijn eveneens aangehouden vanwege hun betrokkenheid bij een ruzie op de Oelemarkt. Van dit tweetal komt er een uit Weert, van de tweede is bij de politie (nog) geen woon- of verblijfplaats bekend.

Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Roermondseweg zijn twee aanhoudingen verricht. Het betreft een 31-jarige man uit Hoensbroek die met een slok op achter het stuur zat en geen geldige papieren bij zich had en een 30-jarige man uit Hilversum die eveneens dronken achter het stuur zat maar ook nog een celstraf van 235 dagen uit moet zitten. In Weert is bovendien een bewoner aangehouden voor huiselijk geweld.