Luisteravonden over klassieke muziek

Print
Luisteravonden over klassieke muziek

Pierre Rietrae. Afbeelding: Marcel van Hoorn.

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Musicus en voormalig directeur muziekschool Pierre Rietrae legt tijdens vier luisteravonden op een gedetailleerde manier klassieke muziek uit aan de hand van luistervoorbeelden. Notenlezen of voorkennis is niet noodzakelijk.

De luisteravonden vinden plaats op de woensdagen 13 en 27 maart en 3 en 10 april in Bibliotheek Landgraaf, vestiging Burgerhoes aan het Raadhuisplein 1 in Landgraaf. De avonden beginnen telkens om 19.00 uur

Toehoorders krijgen achtergrondinformatie en worden geattendeerd op details en wetenswaardigheden bij de betreffende klassieke muziekstukken. Elke avond heeft een eigen thema. Woensdag 13 maart: Franz Schubert - Die Winterreise; 27 maart: Van muzikaal motief of thema naar kippenvel - waarom klassieke muziek ons raakt; 3 april: Franse componisten rond de eeuwwisseling (1900) en 10 april: Richard Strauss - De grote laatromanticus.

Deelname aan de luisteravonden kost 3 euro voor bibliotheekleden en 4 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via www.bibliotheeklandgraaf.nl of tel. 045-5695660.