Dag van de Duitse taal op Sintermeerten

Sintermeerten staat 12 maart in het teken van de Duitse taal. © ING Image

De eerste Dag van de Duitse taal op het Sintermeertencollege wordt gehouden op dinsdag 12 maart. Op deze dag staat de school in het teken van de Duitse taal en cultuur.

Redactie

Duits docent Raymond Samulski: “De hele dag staat in het teken van Landeskunde, kennis van het Duitse land en volk. We besteden onder andere aandacht aan Duitse tradities, de eetcultuur en de sociaal culturele verschillen tussen Duitsland en Nederland”. Natuurlijk mogen de leerlingen ook proeven van typisch Duitse gerechten zoals een verse brezel of een currywurst. De school is voor deze dag versierd en de Duitse vlag hangt uit.

Samulski: “Op Sintermeerten is Duits een belangrijk vak. We liggen midden in de Euregio. Er zijn uiteenlopende vervolgopleidingen voor leerlingen, zoals op de RWTH in Aken. Daarnaast zijn er ook volop banen op de Duitse arbeidsmarkt. ‘Verleg je grenzen’, leren wij onze leerlingen. Een goede reden om het vak Duits extra aandacht te geven.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal