Expositie

Van de Ven-Pham exposeert in Museum Het Petershuis

Print
Van de Ven-Pham exposeert in Museum Het Petershuis

Een werk uit de expositie Mijn Oog van Paula van de Ven-Pham.

Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide -

In het Gennepse Museum Het Petershuis is momenteel de expositie Mijn Oog van Paula van de Ven-Pham te zien. De schilderwerken van de Noord-Limburgse kunstenares worden tot en met 17 maart gepresenteerd.

„Ik schilder vanuit de ziel en voor mij is kunst een dwingende behoefte, een stuwende kracht”, zegt de kunstenares Van de Ven-Pham. Bepalend voor haar werk is de sfeer en emotie die wordt opgeroepen door het beeld. Haar werk wordt gekenmerkt door non-conformisme. Haar leidraad is ‘vrijheid’. En zij wordt gedreven door de voldoening die het geeft om beelden te scheppen die het karakter weergeven van de werkelijkheid zoals zij die waarneemt.

Paula van de Ven-Pham volgde haar kunstopleiding aan de Creatieve Educatieve Academie. De verschillende emoties en de vele gezichten van mensen, evenals de schoonheid hiervan, hebben altijd haar interesse gehad. Al sinds haar jeugd ontwikkelde zij een bijzondere belangstelling voor mode. Toch beschouwt zij zichzelf in veel opzichten als een autodidact. Al jarenlang volgt ze privé opleidingen bij verschillende leraren van de kunstacademie. Ook haar vrije uren en vrije dagen zijn met studie gevuld. Ze gaat alleen op vakantie als ze haar schilder- en tekenmaterialen mee kan nemen.

Van de Ven-Pham maakt gebruik van diverse materialen zoals acrylverf op canvas, olieverf op canvas, aquarel op papier en potlood op papier. Haar werk bestaat vooral uit portretten, maar ook uit abstract werk en landschappen.

De expositie Mijn Oog is tot en met zondag 17 maart te zien in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. De openingstijden van het museum zij van woensdag tot en met zondag tussen 13.30 en 16.30 uur. Meer informatie op www.museumhetpetershuis.nl en www.liefdevoorlimburg.nl.