Klassieke muziek

Klassieke muziek in kassen Landgoed De Mookerheide

Print
Klassieke muziek in kassen Landgoed De Mookerheide

De kassen bij Landgoed De Mookerheide zijn in het april het decor voor klassieke muziekconcerten.

Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen / Milsbeek / Gennep -

Het Landgoed De Mookerheide in Molenhoek is in het eerste weekend van april een van de 23 cultuurhistorische locaties waar rondleidingen gecombineerd kunnen worden met klassieke muziek. De culturele combinatie wordt aangeboden in het kader van kamermuziekfestival van Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumentenfonds (NMF).

Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 april strijken dagelijks andere musici neer in de grote kas van het Jachtslot De Mookerheide. In dat weekend vinden op 23 locaties door heel Nederland ruim 70 concerten plaats. Zittend op een hooibaal in een schaapskooi, op een bankje in een munitiekelder of op antieke stoelen in een luxueuze kasteelzaal luisteren bezoekers naar oeroude én ultra nieuwe instrumenten. Concerten worden uitgevoerd door piepjonge en zeer ervaren musici van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en gecombineerd met een rondleiding door het gebied of het gebouw.

Op Landgoed Mookerheide wordt de grote kas in de tuinen omgebouwd tot een concertzaal. Op vrijdag gaan de deuren open voor het Belinfante kwartet. Op zaterdag zal het Lazarus String Quartet hun klanken ten gehore brengen. Op zondag zijn er twee concerten. De ochtend beginnen we met het ADAM kwartet en het kamermuziekweekend wordt ’s middags afgesloten door altviolist Roeland Jagers. Bij een kaart zit een kleine rondleiding over het landgoed door een van de boswachter inbegrepen. Er zijn in het muziekweekend diverse arrangementen mogelijk. Voor meer informatie zie www.natuurmonumenten.nl/mookerheide.