Bakken kritiek op game waarin speler moet verkrachten en moorden

Print
Bakken kritiek op game waarin speler moet verkrachten en moorden

Afbeelding: Steam

Een nieuwe game die binnenkort uitkomt op gameplatform Steam heeft voor een storm van kritiek gezorgd. In Rape Day moet de speler vrouwen verkrachten, vermoorden en beledigen. Daarnaast zijn er ook elementen van necrofilie en pedofilie in te zien. De gamewereld is in rep en roer.

Spelers kunnen in het spel de rol aannemen van een serieverkrachter in een zombie-apocalypse. Om verder te komen in het spel moeten de gamers vrouwen aanranden, doden en verkrachten (soms in die volgorde). De maker zelf stelt dat het spel - dat ongeveer een halfuur content biedt - ideaal is voor de sociopaten onder ons.

De meeste kritiek komt op het bordje van platform Steam te liggen. Gamers willen dat het platform het spel verwijdert. De online marktplaats voor PC-spellen heeft altijd een milde aanpak gehad wat betreft grove, controversiële games.

Marteling

Het bedrijf achter Steam, Valve, heeft in zeldzame gevallen een spel verwijderd uit haar winkel. Dat gebeurde vorig jaar met het spel Active Shooter, een spel waarin de speler schietpartijen op Amerikaanse scholen moet uitvoeren. Vaak worden dit soort spellen ontwikkeld door een klein team of slechts één persoon. De vraag is nu of Valve strenger moet zijn op deze ontwikkelaars.

De ontwikkelaar zelf vindt dat het spel moet kunnen. ,,Je kan verkrachting niet verbieden in games, maar wel moord en marteling toestaan. De meeste mensen kunnen fictie makkelijk onderscheiden van de realiteit, en diegene die dat niet kunnen moeten geen spellen spelen’’, zo valt te lezen op de website van het spel.

De game wordt momenteel onderzocht door Valve.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen