Zeven familieleden omgekomen door tornado

Print
Zeven familieleden omgekomen door tornado

Afbeelding: AFP

Zeven slachtoffers van de verwoestende tornado die zondag door de Amerikaanse staat Alabama trok, zijn familieleden van elkaar.

Dat heeft de lijkschouwer van Lee County bekendgemaakt. In totaal zijn zeker 23 mensen door het natuurgeweld om het leven gekomen. Acht mensen worden nog vermist, meldt de BBC.

Buiten

De slachtoffers variëren in de leeftijd van 6 tot 89, maakte lijkschouwer Bill Harris dinsdag tijdens een persconferentie bekend, nadat de lichamen waren geïdentificeerd. ,,We gaan ervan uit dat elk slachtoffer binnen was toen het toesloeg. Ze belandden allemaal, met uitzondering van twee, buiten de woning”, aldus Harris over de kracht van de tornado.

Ook zei Harris dat één overlevende zeven familieleden heeft verloren. Hij voegde eraan toe dat naast het menselijk leed diegene ook financieel zwaar is getroffen. ,,Ze zullen zeven begrafenissen hebben die ze op een of andere manier moeten financieren.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen