Vrachtwagen met vloeibare mest gekanteld op A2 in Gelderland

Print
Vrachtwagen met vloeibare mest gekanteld op A2 in Gelderland

Afbeelding: AD/Meesters Multi Media/Bart Meesters

Een vrachtwagen met vloeibare mest is woensdagmorgen gekanteld op de A2. De verkeersinformatiedienst van Rijkswaterstaat spreekt van een flinke ravage. Er is enorm veel mest uit de vrachtwagen gelekt.

De vrachtwagenchauffeur reed op de A2 in de richting van Utrecht toen hij vermoedelijk onwel werd en met zijn voertuig van de weg raakte. De truck schoot door de vangrail de middenberm op, reed een lichtmast omver en kantelde. De lichtmast raakte een auto die in tegenovergestelde richting op de A2 reed. De inzittende raakte niet gewond.

De vrachtwagenchauffeur is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij zat voor zover bekend niet bekneld.

Snelweg afgesloten

Beide delen van de snelweg zitten onder de vloeibare mest. De weg is ter hoogte van de afrit naar Kerkdriel in beide richtingen afgesloten vanwege schoonmaakwerkzaamheden. Inmiddels staan er kilometerslange files. De vertraging voor het verkeer is aan beide kanten ruim een halfuur. ,,De files groeien snel”, aldus Rijkswaterstaat.

Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur. Het opruimen van de ravage duurt naar verwachting tot 15.30 uur, meldt de ANWB.

Ter hoogte van knooppunt Empel bij Den Bosch is een omleiding ingesteld voor het verkeer richting Tiel/Utrecht, via de A59, A15 en A27. Verkeer dat vanuit Utrecht richting Den Bosch wil kan omrijden via Breda, via de A27 en de A59.